Jó gyakorlatok

A bezárult világ ébresztése

Imádsággal ajkukon és jó reménységgel szívükben próbáltak a telkibányai reformátusok alkalmat találni arra, hogy a közösség, a település és tágabb környezetük lelkileg, szellemileg megerősödve és élményekkel gazdagon térhessenek haza a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Teremtés ünnepéről.

Teremtés hete Szóládon

Az alábbiakban a Szóládi Református Egyházközség teremtés heti alkalmairól olvashatunk.

A közösség megtartása minden eszközzel

Idén ősszel már második alkalommal emlékeztek meg a zsujtai reformátusok a teremtett világukról. 2019-ben brácsa koncerttel, természetfotó kiállítással, istentisztelettel hívták fel a figyelmet, hogy a földet művelésre és megőrzésre kaptuk. Ezen az őszön rendhagyó módon, alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez, próbálták az egész közösséget bevonni az ünneplésbe.

Teremtés hete a Rózsakerti refiben

A budafoki Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium teremtés heti ünneplésébe nyerhetünk bepillantást.

A Teremtés hete a Partiumban, Nagyszántón

Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport által közzétett 'Teremtés hete közös ünneplése’ felhívásra, a járványhelyzet bizonytalanságai ellenére is szép számmal érkeztek esemény regisztrációk. Összesen 31 közösség osztotta meg teremtés heti alkalmának hírét, ezek közül 7 közösség jelentkezett a református egyházból, határon innen és túl.

Teremtés hete a Zirci Református Egyházközségben

Gyülekezetünkben minden évben igyekszünk valamilyen formában megünnepelni a Teremtés hetét: arborétumi séta és áhítat, kirándulás. Az idei évben október 4-én szabadtéri istentiszteletet tartottunk,...

Ökogyülekezeti jó gyakorlatok 2019.

Az MRE Ökogyülekezeti Mozgalmához csatlakozott, környezettudatosságban elkötelezett gyülekezetek, egyházi intézmények, közösségek 2019-es évi tevékenységének beszámolója.

„Miért is nem „zöld” még minden keresztény?”

Ökokört indított az Ajkai Evangélikus Egyházközség. Az öt alkalomból álló foglalkozás sorozatot Kovácsné Sterczer Rita vezeti, aki maga és családja életét, s környezetét is igyekszik minél jobban „zöldíteni”. 

Félreeső helyen, de fontos ügyet képviselve

Vannak csendes vidékek, ahol a „Boci boci tarka” és a „Mekk mester” dallama nyújt alternatívát az ágak végén csücsülő dalos pacsirták repertoárjának szünetében. Tejet hoztunk,...

Rendhagyó természetismeret óra Telkibányán

Idén ősszel a telkibányai reformátusok koncerttel, előadásokkal, szabadtéri istentisztelettel, kirándulással, szellemi és sportvetélkedőkkel hívták fel a figyelmet az Istentől kapott természetes környezet védelmére.

Teremtés hete Budafokon

A 2019. év Teremtés Hetében, pontosan, október 4. napján, a Budapest-Budafoki Református Egyházközség TEREMTÉS NAP-ot szervezett.

Telkibányai gombfás temetőkert sorsának alakulása

Szalay László Pál, Ökogyülekezetet vezető református lelkipásztor írása következik.

Az ember fontosabb a profitnál

Gyümölcsleveket, lekvárokat és aszalt gyümölcsöket készítenek a szóládi reformátusok. Sőt a Balatonhoz közeli faluban a református gyülekezet az egyik legnagyobb munkáltató.