Szereted a filmeket? Nézz "zöldeket"!

Ökofilmklub szervezéséhez szeretnénk segítséget nyújtani. Összegyűjtöttük a nagy listát. Vágj bele te is!

A "Zöld Filmek" listája az alábbi linkről tölthető le: /letoltesek/letolt/146/

Filmajánló gyerekeknek ITT

 

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón, az Öko Ponton minden este filmvetítés volt. A "zöld mozi" népszerűségének köszönhetően az egyik odalátogató, Rácz Tibor Zoltán segítségével elkészült a "zöld filmek listája", melyek a gyönyörű látvány és a szórakoztatás mellett  globális környezeti problémákat mutatnak be. 

A Csilllagpont filmvetítése elgondolkodtatott, hogy az ember jobban felfigyel egy adott problémára, ha nem csak beszélnek róla, de vizuálisan is látja azt. Úgy gondoljuk, hogy amiket a filmekben látunk, mind csak fikciók és velünk biztosan nem történhetnek meg. Tudnunk kell, hogy ezek a filmek nem azért szólnak a környezettudatosságról, mert ez "eladható" téma, hanem rá kell ébrednünk arra, hogy viccesen, vagy akár drámai módon, de olyan valós globális problémákat dolgoznak fel, amiben manapság élünk.

Ezek a történetek elgondolkodtatják az embert arról, vajon milyen lesz a Föld, ha az ember nem lesz már, milyen lenne a tökéletes társadalom, ismerünk-e különböző praktitákat, hogy mindennapjainkat "zöldebben" éljük és arról, hogyan állíthatnánk meg a globális felmelegedést? Mind olyan kérdések, amikre szinte kívülről fújjuk a válaszokat, de mégsem értjük és érezzük mindezek fontosságát. 

Olvad a jégvilág, az áradások városokat tüntetnek el, erdőtüzek pusztítanak, a szárazság ellehetetleníti az életet. Törekedjünk arra, hogy ezek csak filmekben látható kitalált történetek legyenek! A környezettudatosságnak fontos szerepet kell játszania a mindennapjainkban!

A "zöld filmek" között nem csak dokumentumfilmek, hanem mozifilmek és gyerekeknek szóló animációs filmek is találhatók. Bárki számára elérhető a környezettudatos életmód. Szánj rá egy kis időt! Szórakozz és informálódj!


A "Zöld Filmek" listája az alábbi linkről tölthető le: /letoltesek/letolt/146/

Filmajánló gyerekeknek