Interaktív online bibliaóra

Hol van ebben a helyzetben Isten? Mit remélhetek a jövőre nézve? Miben vagyok korlátozva? Mire van valóban szükségem? Mit vesztettem el? Mit nyertem? Kivel beszélhetek?

Ezek a kérdések mindannyiunk fejében megfogalmazódnak a mai járványhelyzetben. Ám ezek koránt sem csak a mi kérdéseink! Ugyanezeket feltehette Pál apostol is, aki sokkal nagyobb nyomorúságban és magányban volt, mint mi, amikor korlátozták szabadságát. Több levelét is fogságban írta, így – a fogság körülményeinek különbségei ellenére – az alapérzést tekintve különösen időszerűek számunkra. Sokszor olyanoknak is írt, akikkel soha nem találkozott.

A globális válsághelyzet ideje alatt szerdánként 18 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt egy élő, interaktív bibliaórára (60 perc), ahol Pál fogságban írott leveleit olvassuk és magyarázzuk. Pál Kolossébeliekhez írt levélének olvasásával kezdjük.

A bibliaórákat vezeti:

Dr Kodácsy Tamás, református lelkész, a KRE ETK Teremtésvédelmi Műhely vezetője

Az online élő találkozás során elsősorban olyan jelentkezőket fogadunk, akik megosztják kamerájukat és mikrofonjukat. Csatlakozni a bibliaóra időpontjában online az ingyenesen letölthető Zoom alkalmazáson keresztül lehet, érkezési sorrendben max. 100 főig: [CSATLAKOZÁS]

A bibliaórák pontos időpontjait és témáit itt láthatják: [FB esemény]