Teremtés Hete

Teremtés hete füzet 2020.

A Teremtés hetét 2020-ban szeptember 27. és október 4. között ünnepeljük. Idei témánk: Teremtő bizonytalanság "A remény nem csal meg" (Róm 5,5a)

Teremtés hete füzetek

Az elmúlt évek Teremtés hete programsorozatának segédanyagai.

Teremtés hete füzet 2019.

Segédanyag a Teremtés Hete ünnepléséhez. 

Teremtés hete füzet 2018.

A teremtés hetét idén szeptember 30. és október 7-e között ünnepeljük. Témája a közösség, ennek különböző aspektusait dolgozza fel a teremtés hete segédanyaga. 

Teremtés hete füzet 2017.

Segédanyag a Teremtés hete ünnepléséhez. A szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszak (2017. szeptember 24-október 1.) a Teremtés hete. Azzal a reménységgel tekintünk erre, hogy ezekben a napokban gyülekezeteink és intézményeink a szervezett rendezvényeken együtt gondolkodnak keresztyén felelősségünkről, ökológiáról és arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben. Az adott gyülekezet vagy/és intézmény lehetőségei szabják meg azt a formát, amelyben a Teremtés Hetének helyi programjai a leghatékonyabban megvalósíthatók. A programokhoz segítségül készítette az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport a Teremtés hete füzetet, amely letölthető ITT.  

Teremtés hete füzet 2016.

Segédanyag a Teremtés Hete ünnepléséhez. 

Teremtés hete füzet 2015.

Segédanyag a Teremtés Hete ünnepléséhez. 

Teremtés hete füzet 2014.

Segédanyag a teremtés hete ünnepkörhöz.

Teremtés hete és ECEN X. Közgyűlés nyitóistentisztelet

Balatonboglári Evangélikus Templom 2014.09.28.

Hány embert bír el a Föld?

Filmvetítés Pomázon a Teremtés Hetén

Fekete Ágnes gondolatai a Teremtés Hetéről

Jak 3,7 Mert minden természet, vadállatoké, madaraké, csúszómászóké és vízieké megszelídíthető és meg is szelidítetett az emberi természet által:

Teremtés Hete füzet 2013.

Nézd, itt a víz! A 2013-as Teremtés Hete központi témája a víz. A segédanyagban számos tudnivalót találunk a vízről és arról, hogyan ünnepeljünk a vízre fókuszálva.