Teremtés hete Szóládon

Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport által közzétett 'Teremtés hete közös ünneplése’ felhívásra, a járványhelyzet bizonytalanságai ellenére is szép számmal érkeztek esemény regisztrációk. Összesen 31 közösség osztotta meg teremtés heti alkalmának hírét, ezek közül 7 közösség jelentkezett a református egyházból. Az alábbiakban a Szóládi Református Egyházközség teremtés heti alkalmairól olvashatunk.

A gyülekezet őshonos gyümölcsöskertjében tartandó Teremtés heti szabadtéri istentisztelettel, faültetéssel és gyümölcsfa örökbefogadással készültek a Szóládi Református Egyházközségben az idei Teremtés hete megünneplésére.

Sajnos az esős időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ezért a kültéri istentisztelet egy későbbi vasárnapra került elhalasztásra. A gyümölcsös éves fenntartási költségeihez való hozzájárulás érdekében gyümölcsfa örökbefogadást szerveztek. Plakettek kerültek kihelyezésre, amelyek jelölik a fák gazdáit. Az örökbefogadók sorában nemcsak gyülekezeti tagok szerepelnek, de egykor a településen táborozók, emellett a gyülekezet életét a szívükön viselő támogatók is akadnak. 

Faültetés zajlott a település több pontján, többek között gyülekezeti tagoknál valamint a Baptista Szeretetszolgálat No Planet B! programja jóvoltából két facsemete jutott a Szóládi Magvető Református Óvoda számára.

A gyerekek nagy örömmel fogadták a fákat, amelyek elültetése a folyamatos esőzések miatt egy későbbi időpontra lett elhalasztva.

 

Képek forrása:

Hajdú Zoltán Levente,
református lelkipásztor, Szólád

 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg a Baptista Szeretetszolgálat No Planet B! programja keretében.